sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Joukkomurhia ja pikku-uutisia

Muistatteko Jeninin? Siis sen keväällä 2002 tapahtuneen mediahyökkäyksen jossa esimerkiksi Suomesta YLE, Hesari ja joukko poliittista johtoa liittyi palestiinalaisten taistelurintamaan Israelia vastaan.

Muistui mieleen ja tutkailin hiukan nettiä. Oli tavallaan hiukan huvittavaa mutta oikeastaan hyvin pelottavaa että "luotettavat" tiedotusvälineemme, YLE ja Hesari, ovat piilottaneet arkistoistaan kaiken hysteerisen Israelvastaisuuden jota silloin revittelivät päiväkausia isoilla otsikoilla etusivuillaan.
Iltasanomat ei ole siivonnut kaikkea roskaa.

BBC on yhtä Israelvastainen kuin YLE ja Hesari mutta verrattomasti suoraselkäisempi jättäessään propagandajuttunsa edelleen luettaviksi.

Jeninin tuho kartalla "ihmisoikeusjärjestön" mukaan ja
ilmakuvien mukaan.

Osoittautui että Israel teki Jeninissä rajoitetun ja vastuullisen sotilasoperaation jossa ajettiin omien tappioiden uhallakin maajoukoilla palestiinalaisterroristit pois Jeninin pakolaisleiristä. Totuus ei enää kiinnostanut "luotettavia" tiedostusvälineitä joten se on kerrattava muista lähteistä.

Libanonin armeija toimii paljon suoraviivaisemmin ja vastuuttomammin omassa operaatiossaan mutta YLE ja Hesari eivät kuvaa tapahtumia kansanmurhaksi tai joukkomurhaksi.
Miksi? Haluavatko ne leimata ja demonisoida Israelia mutta eivät muita?

Tästä löytyy yhtymäkohta pariin Lähi-idässä 1982 tapahtuneeseen joukkomurhaan. Sabraan ja Shatilaan ja Haman tuhoamiseen, kummasta olette kuulleet puhuttavan enemmän? Miksi?

Ei kommentteja: