maanantai 16. heinäkuuta 2007

Demokratia toimii

Palestiinalaiset ovat saaneet ensikäden tietoa islamilaisesta menosta ja ilmeisesti touhu ei olekaan niin loistokasta kuin vaalimainoksissa.
"Kaistalla asuvista vain 23 prosenttia kannattaa Hamasia, kun kuukausi sitten liikkeellä oli vielä lähes kolmanneksen tuki.

Hamasin Gazasta ajama kilpaileva Fatah-liike on sen sijaan nostanut kannatustaan alueella peräti 12 prosenttiyksiköllä. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin johtamalla maallisella Fatahilla on nyt takanaan 43 prosenttia gazalaisista."
Uudet vaalit voisivat muuttaa jotakin mutta eiköhän valtaa pikapuoliin taas jaeta vanhan perinteen mukaisesti.

Mitähän tapahtuisi mielipiteille jos palestiinalaiset ja muutkin arabit sekä islamilaiset saisivat oikeaa ja puolueetonta tietoa juutalaisista, Israelista ja sionismista. Vaan turha toivo niin kauan kuin eurooppalaisetkin aivopestään Israelvastaisiksi islamistivinkkelistä. Suomessa Israelvastaisuuden lipunkantajina toimivat "oikeiden mielipiteiden raamatut", YLE ja Hesari. No, kohtahan arabien ja eurooppalaisten välinen ero on lähinnä sukupolvien välinen kuilu joka kuroutuu umpeen lähes yhdessä sukupolvessa.

Ei kommentteja: