sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Uskonto ja ideologia

Joidenkin mielestä islam on mielenkiintoinen, rauhanomainen ja suvaitsevainen uskonto.

Joidenkin muiden mielestä islam on suvaitsematon ja takapajuinen uskonto ja poliittinen ideologia joka pysäyttää kehityksen, pitää vaikutusalueensa takapajuisina ja sortaa kulttuuriin kuuluvia naisia ja toisinajattelijoita.

Toiset myöntävät että aika kurjasti näyttää todellisuudessa olevan tällä hetkellä mutta tilanne ei johdu islamista vaan jostain muusta, suosikkiselitykset ovat länsimaiden toimet yleensä, USA:n sotiminen ja tuki Israelille ja Israelin toimet tai pelkkä Israelin olemassa olo. Tämän ryhmän mielestä on mahdollista, jopa todennäköistä, että jossakin maassa islamia lopulta onnistutaan harjoitamaan kansan hyödyksi tai erillään politiikasta. Tosin edellytyksenä on että länsimaat/USA/Israel tekevät sitä taikka tätä.

Jotkut ovat sitten sitäkin mieltä että länsimainen vapaus ei olekaan ihmisille eduksi. Tämä ryhmä on monessa suhteessa ideologisesti sukua kommunisteille tai muille diktatuurien kannattajille.

Tosiasia on kuitenkin että islamilaiset maat ovat takapajuisia diktatuureja joista puuttuvat kansalaisvapaudet. Ks. linkin karttoja joista voi tarkastella eri maiden vapautta. Kuten huomaatte niin islamilaiset maat esiintyvät vallan yhtenäisesti; ne ovat järjestään takapajuisia ja ahdasmielisiä diktatuureja.

Ei kommentteja: