tiistai 10. heinäkuuta 2007

Euroopan alamäki

Yhdysvallat syöksi Euroopan tuhon tielle kun otti toisen maailmansodan jälkeen vastuulleen koko Euroopan sotilaallisen puolustuksen. Tämä vapaamatkustajan asema rappeutti Eurooppalaisten moraalin. Eurooppalaiset alkoivat kuvitella että kansainväliset kiistat voidaan selvittää neuvottelemalla, joustamalla ja sovittelemalla vaikka tosiasia on että kansainvälisen politiikan maailmassa on vain yksi oikeus ja se on vahvemman oikeus.

Eurooppa on niin sotilaallisesti kuin henkisesti kyvytön ja tahdoton huolehtimaan edes itsestään saati sitten muun maailman ongelmista. Kun Yhdysvaltojen voima nyt hupenee Kauko-idän nousevien jättiläisten ja Lähi-idän barbaaristen öljylottovoittajien puristuksessa, huomaa Eurooppa kohta olevansa yksin ja voimattomana esittämässä sopimuksia ja neuvotteluita sellaisille vastapuolille joiden ei tarvitse sopia koska Eurooppa joutuu antamaan kaiken mitä ne vaativat.

Euroopan surkeaa voimattomuutta osoittaa esimerkiksi se että Eurooppa joutuu sovittelemaan ja myötäilemään Venäjän öykkäröintiä vaikka Venäjän talouden koko on Italian ja Brasilian välissä ja Euroopassa myös Britannia, Ranska ja Saksa ovat taloudellisesti Venäjää suurempia.

Eurooppa on puolustuskyvytön saalis aarteenryöstäjille kunhan Yhdysvallat vetäytyy omalle saarelleen haavojaan nuolemaan. Ainoa jännityksen aihe on romahtaako Eurooppa sisäiseen vai ulkoa tulevaan kriisiin

Ei kommentteja: