lauantai 4. elokuuta 2007

Totuus

The Truth, The Whole Truth And Nothing But The Truth. Noinko se meni tuo amerikkalainen oikeussalidraamojen fraasi ja kenties todellisen oikeudenkin toiminta. En oikeasti tiedä kun Amerikkalainen oikeuskäytäntö on tuttua lähinnä elokuvista ja tv-sarjoista.

Joka tapauksessa jokin osa tuosta jäi toteutumatta Hesarin maahanmuuttouutisessa: "Muuttoliike USA:sta Kanadaan paisuu".

Hesari "unohti" mainita että muuttoliike vastakkaiseen suuntaan on yli kaksinkertainen.

Hesari moittii Yhdysvaltoja, toki lainauksen muodossa vaikuttaakseen objektiiviselta:
"He tulevat siksi, etteivät pidä nykyisestä politiikasta, Irakin sodasta eivätkä kotimaansa turvallisuustilanteesta. Kanada on Yhdysvaltoihin verrattuna stressitön paikka. Ihmiset tuntevat olonsa turvallisiksi täällä."

Kun muuttoliike toiseen suuntaan siis on yli kaksinkertaista niin miksi Hesari ei kerro Yhdysvaltoihin muuttavien motiiveista, eivätkö he pidä Kanadan nykyisestä politiikasta vai pitävätkö he USA:n politiikasta enemmän?

Joka tapauksessa muuttajamäärät ovat täysin merkityksettömiä muihin Yhdysvaltoja ja Eurooppaa koskettaviin siirtolaisuuslukuihin jotka liikkuvat miljoonissa. Uskallanpa jopa epäillä että lähivuosikymmeninä näemme vielä melkoisen, kymmenien miljoonien, kansainvaelluksen Euroopasta Pohjois-Amerikkaan jos siellä vain suostutaan ottamaan vastaan tulijoita niin paljon.

Ei kommentteja: