torstai 30. elokuuta 2007

Imperiumin vastaisku

Valtio ei myönnä tehneensä virhettä Alpo Rusin ajojahdissa. Kostoksi Rusin jääräpäisyydestä on aloitettu mustamaalauskampanja jonka tarkoituksena on varmistaa että kun oikeus on ensin vapauttanut valtion vastuusta, jää kansalle jutusta sellainen kuva että Rusi oli vakooja ja lisäksi kulutti veronmaksajien rahaa ja haittasi Supon toimintaa aiheettomilla syytöksillään.
Kampanjaan osallistuu luonnollisesti YLE.
A-studiossa Petri Sarvamaa toimitti jutun otsikolla "Miksi Supo oikeastaan oli kiinnostunut Rusin tapauksesta?"
Sarvamaa todisteli kuulustelunauhoista, lehtihaastatteluista ja omista päätelmistään koostamallaan todisteluketjulla että Rusi ainakin "puhui itsensä pussiin" ja lisäksi Sarvamaa vihjaili että Rusi olikin todellisuudessa KGB:n vakooja eikä Stasin ja että juuri siksi Supo häntä edelleen vainosi vaikka tiesi että Stasiepäily oli aiheeton.
Lopuksi Sarvamaa sanoutui irti omista vihjailuistaan ja totesi ettei hänen tarkoituksensa ollut syyttää Rusia mistään eikä koko juttu liittynyt mitenkään nyt käytävään oikeudenkäyntiin. Olisi voinut vielä mainita että on itse syytetyn leivissä niin katsojat olisivat paremmin ymmärtäneet miksi hän sitten oli juttunsa tehnyt.

Hesari on uskollisesti vallan vahtikoirana, pihalla ja rahvasta haukkumassa. HS:n Tuomo Pietiläinen jatkaa vanhojen vihjailujensa linjaa ja on lisäksi taivastelevinaan Rusin suuria asianajopalkkioita kun "Valtio itse maksaa puolustajalleen Aarno Arvelalle 28 000 euroa." Pietiläinen voisi arvioida kuinka paljon valtio on tämän lisäksi kuluttanut rahaa Supon ja muuta kautta Rusia vastaan hyökätessään, voi olla että kustannukset eivät todellisuudessa aivan 28 tuhanteen jää.

Valtion ajojahdin ja mustamaalauskampanjan tarkoituksena on selvästi tehdä Rusista varoittava esimerkki miten alamaiselle käy jos ei nöyrästi pyytele anteeksi olemassaoloaan jos jää valtion hampaisiin.

Ei kommentteja: