lauantai 21. maaliskuuta 2009

Älykkyys

Jos ollaan tarkkoja niin puolet suomalaisista on keskimääräistä vähemmän älykkäitä. Jos ollaan suurpiirteisempiä ja luokitellaan äo 90-110 keskimääräiseksi niin edelleen noin neljännes ihmisistä on keskimääräistä vähemmän älykkäitä.

Minusta älykkyyden määrä ei ole ihmisarvon mittari ja yhteiskunnan päättäjien pitää ottaa huomioon että heidän on edustettava myös niitä joiden lahjat ja lukupää eivät mahdollista hakeutumista päättäjien joukkoon. Keskimääräistä vähemmän älykkään yksilön mahdollisuus valita ammattinsa on rajoitetumpi kuin älykkäämmällä. Vaatimus kouluttautua elämänsä aikana useisiin eri ammatteihin on kohtuuton ihmiselle jonka kyvyt eivät riitä monimutkaisiin tai vastuullisiin töihin. Yhteiskunnan pitää mielestäni varmistaa että myös vähemmän kyvykkäät ihmiset saavat elää arvokasta elämää ja tuntea olevansa hyödyllisiä ja tarpeellisia yhteiskunnan jäseniä.

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa on valitettavasti niukasti sellaisia töitä joita vähillä lahjoilla ja vähällä koulutuksella pystyy tekemään. Jostain käsittämättömästä syystä poliittinen eliitti haluaa kuitenkin tuoda kehitysmaista Suomeen tuhansia kouluttamattomia ja kielitaidottomia ihmisiä vuosittain. Näitä maahan tuotuja koulutetaan, elätetään ja tukityöllistetään niukoilla verovaroilla kilpailemaan epäreilusti Suomen omien heikoimmassa asemassa olevien ja kilpailukyvyttömimpien ihmisten kanssa. En ymmärrä millä moraalilla tämä perustellaan.

Ei kommentteja: