lauantai 1. marraskuuta 2008

USA:n talous pyörii velan varassa

Yleisesti tiedetty tosiasiahan on että Yhdysvaltain talous lepää pääosin yksityisen kulutuksen varassa ja koska kuluttajat ovat korviaan myöten veloissa, on vain ajan kysymys milloin korttitalo sortuu.

Tämä Hesarin uutinen vahvistaa asian, tosin yllättäen näyttää siltä että Ruotsin tilanne on aivan samanlainen ja Tanska on vertailun maista aivan omaa luokkaansa. Eikä Suomikaan kovin kaukana perässä ole.

Olisi mielenkiintoista kuulla jonkun asiaa paremmin tuntevan lyhyt ja kansantajuinen tulkinta tilanteesta, Hesarin tulkintoihin en oikein enää luota.

Oma asiantuntematon arveluni käynnissä olevasta talouskriisistä on muuten se että USA selviää hämmästyttävän joustavuutensa turvin taas kerran kuin ihmeen kaupalla ja järkevä Eurooppa huomaa että käteen jäi taas Musta Pekka. Hyydytäänkö alistuen vai tuleeko väkivaltaisia muutoksia, jää nähtäväksi.

Kymmenen vuoden kuluttua maailman asiat sovitaan entistä enemmän USA:n ja Kaukoidän välillä suoraan Tyynen meren ylitse ja Euroopan taantumista seurataan säälien.

Ei kommentteja: