torstai 28. elokuuta 2008

Kuka pelkää valkoista miestä?

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat jälleen näyttäneet miten "muita paremmat", "tiedostavat" ja "suvaitsevaiset" ihmiset ajattelevat. Demokraattien ehdokasasettelussa tärkeintä näytti monille olevan että ehdokas on nainen tai mustaihoinen.

Koska Yhdysvallat on demokratia oli tämä idealismi demokraattien vaalimenestyksen kannalta haitallista. Äänestäjät tekevät päätöksensä lopulta harkiten vaikka vaalikamppanjan aikana kaikenlainen idealistinen kiihko saakin monia mukaan huumaan.

Kun amerikkalainen äänestäjä lopulta joutuu tekemään päätöksen jolla on merkitystä maan tulevaisuuden kannalta, hän äänestää oman harkintansa mukaan parasta ehdokasta, ei mustinta tai naisinta.

Ainakin Suomessa on hyvin näkynyt miten rasistisia "suvaitsevaiset" ovat, oleellisinta heille on ehdokkaan ihonväri. Jos Demokraattien ehdokas olisi Clinton niin tärkeintä heille olisi sukupuoli.

Amerikkalaiset ovat muuten asteen verran rehellisempiä puhuessaan Obamasta mustaihoisena, lisäksi he ovat myös selvästi rationaalisempia koska ihonväri ei ole ollut kovinkaan keskeinen kysymys sikäläisessä vaalikeskustelussa.

Muistanette Suomen "suvaitsevaiston" kiemurtelun kun Zara Abdullahia yritettiin eduskuntavaaleissa kuvailla "maahanmuuttajataustaiseksi". Touhu olisi huvittavaa jos nuo eivät olisi niin tosissaan.

Ei kommentteja: