maanantai 18. elokuuta 2008

Afrikkalaisten maahanmuuttajien tiedoissa puutteita!

Näin ihan ohimennen aamutelevision uutisissa jutun maahanmuuttajien terveysongelmista. Heidän hoitoaan kuulemma vaikeuttaa kielitaidon puute. Afrikkalaisten erityisongelmana mainittiin että monet heistä eivät tunne masentuneisuutta sanana. Ohjelmassa ei kerrottu miten tämä puute on aiottu korjata.

Hyvänä uutisena samassa yhteydessä mainittiin että suomessa on 200 000 maahanmuuttajaa joista 11 900 on työttömänä. Tämähän tarkoittaa että maahanmuuttajien työttömyys on alle 6%, näistäkin monet ovat jutun mukaan esimerkiksi kotiäitejä joilla on vain alkuvaikeuksia koulutuksen puutteen vuoksi. (Sinänsä outoa koska Hesari on jo ajat sitten kertonut miten edullista Suomelle on kun maahan saadaan valmiiksi koulutettuja maahanmuuttajia.) Minä kun olen nettirasistien juttuja lukiessani kuullut aivan hirveän liioiteltuja lukemia maahanmuuttajien työttömyydestä.

Suomen kannattaa havahtua tilanteeseen koska jutussa kerrottiin että muu Eurooppa kilpailee Suomen kanssa samasta työvoimasta (maahanmuuttajista?)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan tiedoksesi, että a) tuo 6% ei varmasti pidä paikkaansa b) eri kohdemaista tulevien työllistymisessä on valtavia eroja - tiedät varmaan miltä suunnalta tulevat eivät työllisty (ja sama pätee kaikkialla Euroopassa).

Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä Yle ja vastaavat propagandatoimistot suoltavat, vaikka heidän julistama totuus olisikin ideologisesti mieluisa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt täytyy myöntää, että ymmärsin jutun aivan väärin. Itse asiassa näköjään tajusit itsekin mitä minulla oli kiire päästä sanomaan. Pahoittelen.

Noottikriisi kirjoitti...

Juu, kyllä me samaa mieltä ilmeisesti asiasta olemme vaikka kirjoitinkin hiukan kieli poskessa.

Nuo luvut sinänsä eivät todennäköisesti ole kokonaan valheellisia mutta ainakaan ne eivät ole toisiinsa verrattavissa siten kuin ne uutisessa esitettiin.

Kyllä tuo uutinen tahalliselta harhaanjohtamiselta vaikuttaa. Todellisuudessa maahanmuuttajien työllisyys on huonommassa jamassa kuin suomalaisilla.