sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Eurooppa hajoaa

Belgia hajoaa tai "hiipuu" mutta mikään ei horjuta multikutistien uskoa omaan maanpäälliseen paratiisiinsa. Belgia on EUn sydämessä, yhdistyneen Euroopan symboli ja sen esimerkki kertoo mikä Eurooppaa parhaassa tapauksessa odottaa. Varoittavampia esimerkkejä ovat Neuvostoliiton ja Jugoslavian kohtalot, puhumattakaan Afrikan maiden kokemuksista.

"Belgiassa parlamenttivaalit ovat käytännössä kahdet eri vaalit, sillä maassa ei ole yhtään koko maassa toimivaa puoluetta. Molemmat kieliryhmät äänestävät omia puolueitaan, ja yhteistyö kielirajan yli on ollut vaikeaa.

N-VA-puolueen johtaja Bart De Wever katsoo, että rikas pohjoinen on jo riittävän pitkään elättänyt köyhää etelää. Hän ennustaa että Belgia valtiona hiipuu "hitaasti, mutta varmasti", kun lisää valtaa valuu keskushallitukselta alueille ja EU saa lisävaltuuksia. "


Kirgisian etnisissä taisteluissa lähes sata kuollutta

Kirgisian mellakoissaon kuollut jo ainakin 97 ihmistä, loukkaantuneita on 1 200. Useita rakennuksia Oshin kaupungissa on sytytetty tuleen.

Levottomuudet alkoivat torstaina uzbekki- ja kirgiisinuorten kahakoinnista, mutta levisivät nopeasti laajoille alueille.


Tällaisia jännitteitä, riitoja ja sisällissotia rakennetaan parhaillaan ympäri Eurooppaa.

Ei kommentteja: