tiistai 6. tammikuuta 2009

"Maahanmuuttajat vievät työpaikat ja elävät verovaroillamme"

Monet, kuten Jukka Relander, näyttävät luulevan että nuo mielipiteet ovat jotenkin ristiriitaisia ja näillä perusteilla olisi jotenkin tyhmää vastustaa maahanmuuttoa.

Minusta nuo väitteet voivat hyvin toteutua samanaikaisesti, Maahanmuuttajat tulevat tekemään töitä joista kilpailevat Suomen huonosti koulutetut ja keskimääräistä vähemmän älykkäät (joita on siis puolet Suomalaisista), esimerkiksi siivous ja bussinkuljetus. Toisaalta Suomeen tuleva maahanmuuttajasiivooja tai -bussinkuljettaja tuo mukanaan perheensä jonka elättämiseen käytetään Suomalaistenkin veronmaksajien rahoja.

Monet Suomeen tulevat maahanmuuttajat työllistyvät myös verovaroilla kustannettaviin ammatteihin, tulkeiksi, kouluavustajiksi, monikulttuurineuvojiksi, uskonnonopettajiksi...

Jos (ja kun) Suomessa pitää työllistää verovaroilla huonosti koulutettuja tai muuten "itsensäelättämisrajoitteisia" niin toivoisin että aloitettaisiin Suomalaisista työttömistä.

Jos Suomeen nyt väkisin pitää saada maahanmuuttajia niin ensimmäisiksi maakohtaiset maahanmuuttajakiintiöt pitäisi asettaa puolueiden, järjestöjen ja yritysten johtoon.

Ei kommentteja: