sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Leikistä tuli totta

Jokelan koulumurhan taustoista on kerrottu yllättävän vähän, aluksi mainittiin että murhaaja oli kiinnostunut ääriaatteista, uutiskuvan taustalla näkyi Hitlerin kuva. Sitten on ollut hiljaisempaa, joukkomurhan taustalta löytyi ilmeisesti vääränlaisia ääriaatteita.

Kuinka tosissaan Pentti Linkola on ollut kirjoittaessaan että ihmisiä pitäisi tappaa suurin määrin ja että Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvinen tuskin noudatti hänen filosofiaansa koska teko ei ollut riittävän tehokas eikä suunnitelmallinen?

Auvisen äiti, Mikaela Vuorio, kuuluu samaan Elonkehä -järjestöön Linkolan kanssa joten voinee epäillä pojan saaneen rakennusaineita omaan etujoukkofilosofiaansa sitä kautta.

Ehkä Linkola ja Vuorio itse suhtautuvat omiin juttuihinsa teoreettisena pohdiskeluna, ajatusleikkinä, mutta siinäkin tapauksessa ihmettelen miksi näitä juttuja julkaistaan ja mitä niillä halutaan saavuttaa.

Pekka-Eric Auvinen näyttää ottaneen aatteen tosissaan.

Lisää aiheesta täällä ja täällä.

Mahdollinen selitys siihen miksi poika suhtautui aatteeseen toisin kuin äiti taas löytyy täältä.

Kun aatteelliset taustat ovat näin vääränlaiset, on media keskittynyt enemmän siihen miten oleellista tapahtumassa olikin Suomessa olevien aseiden määrä ja niiden helppo saatavuus.

Entä jos seuraava linkolalainen onkin suunnitelmallisempi ja tehokkaampi ja onnistuu murhaamaan tuhansia ihmisiä vaikka juomavettä myrkyttämällä, mitä sitten kielletään?

2 kommenttia:

samana kirjoitti...

Mikaela näyttää kyllä harvinaisen fiksulta ja tietoiselta äidiltä. En tiedä millaista perhe-elämää heillä oli mutta en näe mitään syytä syyttää Elonkehää tai Mikaelaa tapahtuneesta.

En näe missään Mikaelan kirjoituksessa väkivallan ihannointia, pikemminkin kehotusta pasifismiin. Yhteiskuntakritiikkiä kyllä on ja se on TERVETTÄ. Kunpa suurin osa suomalaisistakin olisi..

Mikalean pasifistinen kirjoitus:
http://www.mikaelavuorio.fi/syvaekologia.htm

Noottikriisi kirjoitti...

Minusta joukkomurhan taustoja on syytä selvittää rehellisemmin kuin mediassa on tähän asti tehty.