sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Demokratia on piikki eliitin lihassa

Sveitsi on poikkeuksellisen demokraattinen maa, kansalla on niin periaatteessa kuin käytännössäkin mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Nyt kansainvälistä eliittiä raivostuttaa kun sveitsiläiset pääsivät sanomaan mielipiteensä minareeteista.
Jotenkin tämä pitää tottelemattomalle kansalle kostaa, riittääköhän "tervehtimiskielto ja öykkäröintipakko", kuten Itävaltaa vastaan, vai turvaudutaanko talouspakotteisiin?

Erityisen hyvin eliitti on onnistunut tukahduttamaan demokratian Ruotsissa, vieläpä niin, että kansa ja ulkomaat eivät näytä edes huomaavan demokratian puuttumista. Ruotsissa vaalisalaisuus on hatara, puolueet päättävät keitä kansanedustajia valitaan ja uusien puolueiden nousu estetään äänikynnyksellä ja median boikoteilla.

Suomessa syntymässä oleva Muutos 2011 -puolue pitää ensisijaisena tavoitteenaan suoran demokratian lisäämistä. Ei ihme että eliitti tekee kaikkensa leimataksen heidän johtoasemalleen näin vaarallisen puolueen äärioikeistolaiseksi tai muuten kelvottomaksi.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Mielipidevainoa

Kim Lindblomilla on tärkeää asiaa.

"Näkemys siitä, että esim. oma rotu on parempi kuin joku toinen on mielipide ja siihen meillä kaikilla on oltava oikeus. Voidaan siis kysyä toimivatko viranomaiset ja poliitikot väärin ja lainvastaisesti käyttäessään miljoonia suomalaisen veronmaksajan euroja ns. rasisminvastaiseen työhön.
Itse näen tilanteen samana kuin jos vastaava rahamäärä käytettäisiin esim. islamin tai kommunismin vastaiseen työhön. Kuinka hyväksyttävää se olisi?
Asiaa ei mielestäni tee yhtään vähemmän tuomittavaksi se tosiasia, että tuoreen tutkimuksen mukaan 76 % Suomalaisista voidaan luokitella jonkinasteisiksi rasisteiksi. Tämä on nimittäin se osuus suomalaisista jotka eivät haluaa Suomeen lisää maahanmuuttajia (Helsingin sanomat 6.12.2005). Eli pääosa suomalaisista rahoittaa omaa mielipidevainoaan."

tiistai 10. marraskuuta 2009