sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Uskotko vai valehtelenko lisää

Uutisissa haastateltiin gazalaismiestä joka pokkana kertoi että salakuljetustunneleiden tuhoaminen estää täysin ruuan kuljetuksen gazaan mutta ei aseiden salakuljetusta. Kuulemma "aseita voidaan kuljettaa miljoonaa reittiä", mielenkiintoista että ruokaa ei saada kulkemaan yhtä helposti. Toimittaja näytti uskovan. Mielenkiintoista.

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Tyhmä juttu

Asiakas saapui maistraatin tiskille ja kertoi haluavansa muuttaa nimensä. "Mikäs teidän nimenne on?", kysyi virkailija.
Asiakas: Astrid Tyhmä
Virkailija: No ei ihme että haluatte muuttaa sen, mikä olisi mieluinen nimi?
Asiakas: Ingrid Tyhmä

torstai 15. tammikuuta 2009

Ulkomaalaisviha kuriin

Olen huolestuneena seurannut Suomen tiedotusvälineissä yleisenä ja hiljaisesti hyväksyttynä lisääntyvää ulkomaalaisvihamielisyyttä. Yleensä tätä vihamielisyyttä kierrellään ja selitetään että kyseessä on vain "kriittinen suhtautuminen Israelin/USAn politiikkaan". Tämä on aivan läpinäkyvää selittelyä, toivottavasti kaikki puolueet irtisanoutuvat tällaisesta retoriikasta ja näitä populistisia mielipiteitä levittävistä ehdokkaista.

Pelottavaa on että tätä ulkomaalaisvihaa lietsovat luotettavina pidetyt tiedotusvälinee, esimerkiksi Yle ja Hesari. Hesarin yllytysjutut lankeavat hedelmälliseen maaperään, kuten uutisiin liittyvistä keskusteluketjuista näkee.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Isäs on!

Pääministeri Matti Vanhanen hyökkää sananvapautta ja demokratiaa vastaan:
"Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusiota, että he voivat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa äänestämällä esimerkiksi perussuomalaisia"

Toivottavasti vielä seuraavissa vaaleissa saa äänestää ketä haluaa ja toivottavasti mahdollisimman moni uskaltaa ajatella omilla aivoillaan.
Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava.

Ei Vanhaselle tosin mitään perusteltua vastaväitettä viitsi esittää koska hyökkäyskin on noin laaduton.

lauantai 10. tammikuuta 2009

Hyvää Uutta Vuotta!

Vuodesta 2009 näyttää olevan tulossa mielenkiintoinen: Yhdysvallat saa uuden presidentin jonka linja on vielä hiukan epäselvä, Lähi-idässä taitaa olla tilanne kärjistymässä, maailmantalous horjuu kuilun partaalla.

Suomessa aate on joutumassa ristiriitaan todellisuuden kanssa: Ulkomaalaislakia ollaan höllentämässä ja maahanmuuttajia houkutellaan Suomeen kun muu Eurooppa kiristää maahanpääsyä, samaan aikaan kansan mielipide tuntuu kääntyvän yhä selvemmin vastakkaiseen suuntaan ja taloustilanne heikkenee. On tulossa jännittävä tilanne jos syksyllä on puoli miljoonaa työtöntä ja maahanmuuttajia tulee alkuvuoden aikana 20 000. Nouseeko Perussuomalaisten kannatus 10 vai 20 prosenttiin?

Odotellaan jännityksellä ja seurataan poliitikkojen ja mielipidevaikuttajien toimintaa että osataan kohdistaa valitukset oikeille henkilöille kun asiat alkavat kärjistyä.

tiistai 6. tammikuuta 2009

"Maahanmuuttajat vievät työpaikat ja elävät verovaroillamme"

Monet, kuten Jukka Relander, näyttävät luulevan että nuo mielipiteet ovat jotenkin ristiriitaisia ja näillä perusteilla olisi jotenkin tyhmää vastustaa maahanmuuttoa.

Minusta nuo väitteet voivat hyvin toteutua samanaikaisesti, Maahanmuuttajat tulevat tekemään töitä joista kilpailevat Suomen huonosti koulutetut ja keskimääräistä vähemmän älykkäät (joita on siis puolet Suomalaisista), esimerkiksi siivous ja bussinkuljetus. Toisaalta Suomeen tuleva maahanmuuttajasiivooja tai -bussinkuljettaja tuo mukanaan perheensä jonka elättämiseen käytetään Suomalaistenkin veronmaksajien rahoja.

Monet Suomeen tulevat maahanmuuttajat työllistyvät myös verovaroilla kustannettaviin ammatteihin, tulkeiksi, kouluavustajiksi, monikulttuurineuvojiksi, uskonnonopettajiksi...

Jos (ja kun) Suomessa pitää työllistää verovaroilla huonosti koulutettuja tai muuten "itsensäelättämisrajoitteisia" niin toivoisin että aloitettaisiin Suomalaisista työttömistä.

Jos Suomeen nyt väkisin pitää saada maahanmuuttajia niin ensimmäisiksi maakohtaiset maahanmuuttajakiintiöt pitäisi asettaa puolueiden, järjestöjen ja yritysten johtoon.

Gaza

USA ja Israel ovat ainoat länsimaat jotka pystyvät aseellisesti puolustamaan itseään ja elämäntapaansa. Euroopan maat ovat unohtaneet tosiasiat ja luulevat että YK, "kansainvälinen oikeus" tai muut hampaattomat jotenkin arvovallallaan turvaavat hyväntahtoisten hölmöjen turvallisuuden.

Toivottavasti Israel saa nyt tällä kertaa jatkaa sotaa kunnes arabit suostuvat rauhaan, tähän asti "kansainvälinen yhteisö" on aina rientänyt pelastamaan arabihyökkääjät tekojensa seurauksilta ja antaneet näin väärän signaalin höynäytetyille palestiinalaisille.