perjantai 29. kesäkuuta 2007

Ketä kiinnostaa

Kongon Demokraattisessa Tasavallassa on tapettu vuoden 1998 jälkeen, siis alle 10 vuodessa, lähes 4 miljoonaa ihmistä. Tämä on yli 50 kertaa niin paljon kuin Israelin ja arabimaiden välisissä sodissa ja terrorismissa 60 vuoden aikana yhteensä.

Siinä missä media uutisoi jokaisen palestiinalaisterroristin kuoleman lähes yksilötasolla, ei kongolaisten kuolema näytä kiinnostavan edes tilastoina. Miksi media on näin fokusoitunut Israelin tapahtumiin? Eikö journalisteja tai ihmisoikeuksien puolustajia kiinnosta lähteä Afrikan viidakoihin selvittämään todellisia ihmisoikeusrikkomuksia?

Kongon väkiluku oli 1960 n. 14 miljoonaa, nyt 61.2 ja vuonna 2050 ennusteen mukaan (PDF) 177.3 miljoonaa joten väestön kasvua ei ainakaan ole tyrehdytetty. Kongon Demokraattinen Tasavalta on äärimmäisen köyhä paikka joten toivottavasti yhteiskunta ja talous saadaan kuntoon siihen mennessä kun väkiluku kolminkertaistuu nykyisestä.

Asiasta toiseen, Kongon Demokraattinen Tasavalta on erittäin monikulttuurinen, kuinkahan pahoja väkivaltaisuuksia maassa olisikaan jos kansa ei olisi kasvanut suvaitsevaisuuteen näin värikkäässä kulttuuri-ilmapiirissä?